Selecteer een pagina

GO Opleidingen bestaat 70 jaar

Door Redactie

4 maart 2020

In september 1950 start de Gemeenschappelijke Opleidingscommissie met een zestal cursussen voormedewerkers in wat we nu de informatiedienstverlening noemen (bibliotheek, archief en documentatie). Het uitgangspunt: mensen die al in de informatiewereld werkzaamzijn, ondersteunen met de hulp van docenten die het vak vanuit de praktijk door en door kennen.

Nu, 70 jaar later, telt onze agenda meer dan 250 cursussen en opleidingen. Het oorspronkelijke uitgangspunt geldt nog steeds: voor het vak, door het vak. Het is dan ook dankzij de velevakdocenten dat GO deze rol nog steeds kan vervullen. Als het aantal cursussen met dezelfde ‘snelheid’ blijft toenemen, dan bedraagt het aanbod in 2030 meer dan 1000! Dat het aanbod zo enorm is gegroeid, heeft vooral te maken met de grote veranderingen binnen het brede vakgebied. De digitalisering is daarvan wel de belangrijkste katalysator. Maar ook de toenemende variëteit aan functies en rollen in hetinformatievak vraagt om nieuwe trainingen – zo had het vak in 1950 nog geen behoefte aan een mediacoach en ‘zaakgericht werken’ bijvoorbeeld stond nog niet in het woordenboek.

Nieuwe functies vragen nieuwe competenties, en dus ook andere, aangepaste opleidingen.Samen met ons netwerk, bestaande uit experts en andere vertegenwoordigers uit het vakgebied, blijft GO de ontwikkelingen nauwgezet volgen. En op die manier blijven we ook in de komende 70 jaar voldoen aan de actuele scholingsvraag en de veranderende competenties.

Deze website geeft een beknopt beeld van 70 jaar GO-geschiedenis: de trends, de veranderingen en‘hoogtepunten’. En we laten de mensen aan het woord die GO mede mogelijk maken: relaties, docenten en cursisten. Daarnaast vindt u hier ook onze evenementen agenda! Dus bij deze nodigen wij u uit om gedurende het jaar bij een van onze activiteiten onze verjaardag mee te vieren!

Theo Verbeij, directeur GO opleidingen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook deze artikelen …

Leren digitaal te denken!

Leren digitaal te denken!

Als opleider in het vakgebied van de informatiedienstverlening is het van groot belang om de trends en ontwikkelingen...